keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kirjastojen puolesta!




Tänään 15.7.2015 kirjabloggaajat tempaisevat kirjastojen puolesta julkaisemalla itsestään kuvan valitsemansa kirjaston edessä. Tempauksella kirjabloggaajat tahtovat osoittaa tukensa kirjastoille, kannattaa kirjastojen ja kirjastolain säilyttämistä sekä tuoda näkyvyyttä kirjastoille. Enemmän aiheesta sekä linkkilista osallistujien blogeihin löytyy La petite lectrice -blogista.

Kuvassa nykyinen kotikirjastoni Tuusulan pääkirjasto Hyrylässä. Kirjasto on juuri sopivan kokoinen: Se on riittävän iso, joten lukija löytää kaiken tarvitsemansa. Toisaalta se on riittävän pieni: edes uutuuskirjojen varausjonot eivät ole kohtuuttomat. Ja kun samassa lainausjärjestelmässä ovat myös Järvenpään, Keravan ja Mäntsälän kirjastot, ahkera lukija voi vain onnitella itseään hyvästä asuinpaikasta J.

Kirjastojen kirjasto minulle on kuitenkin Tampereen vanha kirjastotalo, se siellä Tampereen vanhan kirkon takana, Tammerkosken rannalla. En tiedä, kuinka paljon olen siellä viettänyt tunteja opittuani lukemaan vuonna 1975 ennen muuttoani Helsinkiin 1986 (saman vuonna avattiin muuten uusi pääkirjasto Metso). Kesäisin kannoin Teiskoon mökille kerralla 40 kirjaa (hevoskirjoja, Tiina-kirjoja, viisikoita…), jotka palautin muutaman päivän kuluttua lastatakseni laukkuni taas uudella erällä. Tampereen lastenosaston kirjastokorttini vuosileimoineen on edelleen tallella.


Kirjasto on palvelu, jonka toivoisin nykytekniikankin aikakautena olevan saavutettavissa erityisesti jokaiselle lapselle ja nuorelle. Kirjastossa on kaikki.

1 kommentti:

  1. Kirjastossa tosiaan on kaikki tarvittava! Minua harmittaa, että jouduin luovuttamaan ensimmäisen kirjastokorttini pois kun sen viivakoodi oli jo niin kulunut. Tuusulan pääkirjasto kuulostaa ihanteelliselta lähikirjastolta!

    VastaaPoista